FAQ

Ja, de prijzen die wij tonen zijn de totale kosten in het 1e jaar. In deze prijs is inbegrepen: leveringskosten, netbeeheerkosten, energiebelasting en BTW. Ook is er een eventuele korting al reeds verwerkt.

Ja, het is voor u ook mogelijk onze website te gebruiken voor een nieuw energie contract af te sluiten. U kunt dus in onze energie vergelijker het pakket kiezen dat het beste bij u aansluit en de rest gaat vanzelf. TIP: Vergeet u niet de meterstanden op te nemen op de dag van de sleuteloverdracht van uw nieuwe woning of appartement.

 

Nee, Volgens de nederlandse wet heeft u minimaal 7 dagen bedenktijd vanaf de dagtekening, brief of email van de nieuwe leverancier. Indien u hierop reageert met dat u graag uw aanvraag wilt annuleren zal de nieuwe aanbieder hier gelijk gehoor aan geven en uw aanvraag annuleren. De mail coorespondentie die u van ons ontvangt na een aanvraag heeft geen invloed op de bedenktijd.

 

Indien u overstapt van energieleverancier krijgt de nieuwe stroom aanbieder de gemiddelden van de afgelopen 2 jaar aangeleverd van de netbeheerder. Aan de hand van deze aangeleverde cijfers zullen zij een voorschot voorstel doen. Mocht u niet akkoord gaan met dit tarief kunt u dit naar wens laten aanpassen. Dit gebeurt wel op eigen risico natuurlijk. het zou zomaar kunnen zijn dat u moet bijbetalen aan het einde van het jaar indien u het te ver naar beneden heeft gezet. Maandprijzen die worden weergegeven op onze website kunnen daardoor wel afwijken, wel is er gerekend met de prijzen die u heeft ingevuld bij verbruik.

Ja, de energiekamer van de NMa heeft hier prijzen voor vastgesteld.

  • € 25 per product wanneer het contract stilzwijgend is verlengd.
  • € 50 per product bij minder dan 1,5 jaar,
  • € 75 per product bij looptijd van tussen de 1,5 en 2 jaar,
  • € 100 per product bij looptijd van tussen de 2 en 2,5 jaar,
  • € 125 per product bij looptijd langer dan 2,5 jaar.

De prijzen die worden weergegeven op onze website zijn de meest actuele prijzen en worden meerdere malen per dag geheel geautomatiseerd opgehaald bij alle bij ons aangelsloten stroomleveranciers. Mocht dit onverhoopt toch niet het geval zijn dient u ons dit onmiddelijk te laten weten. De website van stroom bezuinigen en de daarbij behorende energie vergelijker is gebasseerd op een absoluut correcte vergelijking en ons hele bestaansrecht valt of staat bij deze correcte informatie aan u te verstrekken. Ook staat onze website onder toezicht van de Energiekamer van de NMa.

 

Binnen 2 maandan na het overstappen dient de oude leverancier u een eindafrekening te sturen. De energiekamer van de NMa heeft dit besloten. In de meeste gevallen zal dit echter sneller zijn. De eind afrekening wordt opgemaakt aan de hand van uw doorgegeven meterstanden. Afhankelijk van welk voorschot u betaald krijgt u geld retour of zult een naheffing krijgen.

 

Via onze website en beschikbaar gestelde tools wordt als u een overstap maakt automatisch het contract opgezegd bij uw huidige leverancier. De meeste leveranciers zijn aangesloten bij het zogenoemde (CCP) systeem, zij weten hierdoor precies wie welk contract heeft en tot wanneer dit contract loopt. Wel is het verstandig om ook zelf nog als extra zekerheid uw contract op te zeggen. De nieuwe leverancier zegt u contract namelijk pas op na de wettelijke bedenktijd, dit kan dus een aantal dagen schelen.

Dithangt af van uw huidige contract. Als u een doorlopend vrij opzegbaar contract heeft, dan wordt u contract overgezet na de wettelijke bedenktijd van uw nieuwe aanvraag. Meestal komt dit neer op 3 weken. Heeft u echter nog geen contract met een vastgestelde eindtijd dan gaat u contract bij de nieuwe leverancier pas in na deze eindperiode bij uw vorige stroom afnemer. Wilt u echter eerder overstappen als de einddatum van uw contract zult u dit uitdrukkelijk in een email aan ons moeten aangeven. Binnen enkele dagen kunt u dan zijn aangesloten bij de nieuwe leverancier. Let echter wel op. Bij vroegtijdig het contract onderbreken krijgt u een contract breuk boete.

 

Direct nadat u een aanvraag heeft ingediend op onze website, krijgt u daarvan een bevestiging per e-mail. Wij sturen al uw gegevens naar de aangevraagde leverancier. In de meeste gevallen zijn onze systemen aan elkaar gekoppeld. Vervolgens zullen zij u een bevestiging sturen per post of per e-mail binnen 3/4 dagen. Hierin zult u een samenvatting lezen van uw aangevraagde contract. Na bedenktijd (minimaal 7 dagen) zal de nieuwe leverancier de oude opzeggen.

  1. U vult u postcode en huisnummer in en (geschatte) verbruik
  2. Vergelijk en pas zo nodig de filteropties aan
  3. Kies een passend contract en vraag aan
  4. Vul al de gevraagde gegevens in en bevestig uw aanvraag
  5. U ontvangt een e-mail bevestiging en binnen 4 werkdagen een bevestiging van de leverancier

Stroombezuinigen.nl heeft met leveranciers speciale tarieven geregeld. De meeste leveranciers geven onze website inclusief zijn gebruikers een speciaal tarief foor energie. Mocht u zelf een contract afsluiten bij een leverancier is het vaak voor u als particulier niet mogelijk dze kortingen te behalen. Aangezien wij deze korting al hebben verwerkt in onze energie vergelijker en komt hoger in onze resultaten. Hierdoor krijgt de energieleverancier meer nieuwe klanten, dan dat zij geen korting geven. Voor u betekend dat een win-win situatie. Alle recente energie prijzen in een overzicht en een mooie korting. Natuurlijk verdienen wij ook een percentage voor onze gedane moeite, echter daarvan ondervind u geen hinder.

Het gebruik van onze website is geheel gratis. Als u overstapt via onze website naar een nieuwe energieleverancier of indien u verhuist en een nieuwe energie leverancier zoekt, dan worden er geen kosten in rekening gebracht. Door de goede contacten met deze energieleveranciers is het contract vele maken goedkoper als u zelf zou kunnen aanvragen zij de leverancier.

StroomBezuinigen is een onafhankelijke energie vergelijkwebsite. Het is voor u mogelijk om via onze geavanceerde energievergelijker snel een overzicht te krijgen in de beste energie tarieven van dit moment. Ook is het mogelijk via ons gemakkelijk over te stappen naar een andere leverancier door gelijk het gewenste contract aan te vragen. U kunt bij ons vergelijken op verschillende aspecten zoals de prijs, contractduur, duurzaamheid en of het contract direct opzegbaar is.

We hebben onze website zo overzichtelijk en gemakkelijk mogelijk gemaakt, echter mocht u toch nog een persoonlijk advies van ons willen inwinnen is dit altijd mogelijk. Wij kunnen ook voor u de gehele overstap procedure uit handen nemen.